Edit szüléstörténete:
 
 
 
 A szülésre évek óta szorongással gondoltam, féltem a fájdalomtól, a szülés velejáróitól, a testemet érő sebektől, a változástól, hogy aztán már soha nem leszek olyan, mint azelőtt.
Ezt a félelmemet Kriston Andrea intimtornája oszlatta el. Hatalmas gátat szakítottak fel bennem Andrea szavai, történetei, nem tartom kizártnak, hogy ez az élmény segített abban, hogy teherbe eshessek...
 
 Megnyugtatott a tudat, hogy a torna segít felkészülni a szülésre, segít rendbehozni a hüvelyt, a gátat.
Boldogsággal készültem a szülésre, minden nap elképzeltem, milyen szép élmény lesz az a nap, mikor találkozhatok a kicsi babámmal, akire évek óta  vágytam.
Már nem a félelem munkált bennem, hanem épp ellekezőleg, csuda kíváncsisággal, türelemmel-türelmetlenséggel vártam a nagy napra.
 
 Anyák napjára volt kiírva a szülés várható időpontja, és láss csodát, Janka baba május első vasárnapján látta meg a napvilágot :)
Előző nap már éreztem, hogy ezek a fájások már azok a fájások, estére be is bizonyosodott. Este 10-re beértünk a kórházba. Megvizsgáltak. Az ügyeletes orvos szerint még zárva volt a méhszájam, így akár haza is mehettem volna, de még ott tartottak mondván, 1 óráig megfigyelnek, Ctg-n nézik a méhösszehúzódásokat, és a magzati szívhangokat. Ezelatt az egy óra alatt megszaporodtak a fájások, azzal kecsegtettek, hogy reggelre baba lesz. Beköltöztünk a férjemmel az egyik szülőszobára, és boldogan számlálgattuk hány percenként jönnek a fájások.
 
 Szép hosszúra sikeredett ez a - nem mondom hogy fájdalom nélküli - várakozás, 15 órát vajúdtam, aztán végül, mikor erőm végén voltam, császárral vették ki a hasamból a babámat. Mint utóbb kiderült, azért nem "jött le" a baba, mert nem tudott a köldökzsinórtól, ami a nyakán volt. Mivel altattak, csak halványan emlékszem az első találkozásra kicsikémmel. Arra tisztán emlékszem, mikor hozták, és mondták, hogy ez a kislány a leghangosabb az összes közül :)) Biztos kereste anyukáját, és mikor megtudta a többiektől, hogy őket már megölelte az anyukájuk, hangosan reklamált a jussát követelve :)
 
 
Folytatás, Edit szoptatás történetével