Főoldal
Kismamapárna? Mire jó?
Gyakran Ismételt Kérdések
Árak
Szövetminták, rendelés
Akciók
Garancia
Elérhetőségek
Ágyneműk, kiegészítők

           Használati útmutató

 

  Kedves Érdeklődő!


Bemutatjuk önnek termékünket, amellyel megteremtheti a nyugodt , kényelmes etetés/szoptatás, és az ideális pihenés, és pihentető alvás  alapjait.
Fontos kiemelni, hogy a párna nem csak szoptatáshoz, hanem üvegből etetéshez is tökéletesen alkalmas, de erről a későbbiek folyamán több szót is ejtünk.

Szintén fontos, és kiemelendő (mivel eddig csak az  Anyagösszetétel  menüpontunkban szerepelt, és sok kedves vásárlónk figyelmét elkerülte) ez a pár sor, amely akkor aktuális, ha Ön keménynek, vagy nehezen formázhatónak találja a mikrogyöngy töltetű párnát:
 
Használat során a mikrogyöngy összetömörödik, így idővel aktuálissá válhat az utántöltés. Éppen ezért , mi egy kicsit túltöltjük a párnát , így az első utántöltés otthon megoldható. Ehhez az első használatkor ki kell venni a töltetből annyit, hogy a párna megfelelően puha legyen. A maradékot tegye el, és ha úgy érzi, hogy már nagyon puha a párna és kevés benne a töltet (ez akár fél év is lehet), akkor vegye elő, és töltse vissza.

 

A szoptatásról:

 

 

A szoptatás évezredek óta a világ legtermészetesebb dolga, hiszen ez a legideálisabb formája a csecsemő táplálásának, az anyatej pedig a lehető legtökéletesebb táplálék a kiscsecsemők számára. Mindig megfelelő hőmérsékletű, mindent a megfelelő arányban tartalmaz, és steril, mert zárt rendszeren keresztül jut el a kicsihez.

 

EZENKÍVÜL:

- antitesteket tartalmaz, amelyek segítik megvédeni a gyermeket a fertőződésekkel szemben,

- könnyen emészthető,

- nem igényel előkészítést,

- a gyermek aktuális igényeihez igazodik, mind mennyiségben, mind minőségben,

- segíti a csecsemő idegrendszerének érését, beszédizmainak fejlődését.

 

A szoptatás serkenti a méhösszehúzódásokat, így segíti a méh eredeti méretének gyors visszaállását.

A szoptatás csökkenti az emlőrák kockázatát.

A szoptatás boldogsággal és elégedettséggel tölti el Önt is és gyermekét is!

 

Amennyiben szoptatás előtt nincs módunk lemosni a mellünket, töröljük át egy kevés anyatejjel, mert az anyatejben csíraölő anyagok is vannak.

Szoptatás alatt a mellbimbó, és a bimbóudvar nagy része is eltűnik a csecsemő szájában. Amikor a baba szopik, a tej a tejcsatornákon keresztül, a bimbón át jut a szájába. Az első pár napban előtej, úgynevezett COLOSTRUM termelődik, ami igen gazdag ellenanyagokban, fehérjékben.

A colostrumot felváltja a normál tej. Az anyatej első pár cseppje kissé vizes, ám amint a csecsemő folytatja a szopást, a hormonok stimulálják a mirigyeket, és megjelenik az utótej.

 

 

 

A párnáról:

 

 

Mielőtt szoptatni kezd, bizonyosodjon meg róla, hogy a lehető legkényelmesebb testhelyzetben ül. A kényelmes testhelyzet kialakítását nagyban megkönnyíti a párna.  

 

Legfőképpen a gerincet, nyakat, karokat tehermentesíti szoptatás közben, de jó szolgálatot tesz a várandósság ideje alatt is, ha pihenni szeretne az utolsó időszakokban, amikor már minden testhelyzet kellemetlenségekkel jár. Minél kényelmesebben helyezkedik el, annál biztosabb, hogy az ön ellazulása jótékonyan hat a tejtermelődésre, hiszen nem zsibbad, nem fárad el, így teljesen átadhatja magát a szoptatás örömteli perceinek, sokszor óráinak.

 

Ezenkívül, ha ön kényelmes testtartásban szoptat, teljesen a gyermekére tud összpontosítani. Simogathatja, becézgetheti, esetleg levághatja a körmét. Ezen talán mosolyog most, de meglátja, egy csecsemőnek nagyon nehéz levágni a körmét. Szoptatás közben, amikor teljesen ellazul, önnek pedig szabad a két keze, könnyen kivitelezhető ez a művelet.

 

Etetés kismamapárnával

Ha nem működik a video, a megtekintéséhez szükséges ingyenes Windows Media Player-t itt tudja letölteni:
Windows Media Player

Ezen a videón megtekintheti, hogy hogyan használja a párnát szoptatáshoz. 
Fontos, hogy gyermekét úgy helyezze a párnára, hogy ne csak a feje, hanem a teste is szemben legyen a mellével, így nem kell plusz energiát kifejtenie, könnyen el tud lazulni. A szoptatás nem csak az éhség csökkentésére szolgál, hanem célunk a baba megnyugtatása, biztonságérzetének kialakítása is. A párnát a legkönnyebb használhatóság érdekében érdemes hátul összekötni, ezáltal nem csúszik el. Elől pedig egy puha kis fészkecske formálódik, amibe a babát kényelmesen behelyezhetjük (1. kép).

  
                                1. kép

A szoptatással az édesanya azt tudja adni gyermekének, ami számára a legfontosabb: feltétlen szeretetet és tökéletes táplálékot .

Mellgyulladás esetén döntő fontosságú lehet a helyes szoptatási póz. A hónaljtartásos pózzal sikeresen kiüríti kisbabánk azt a mellet is, amelyikben elzáródott egy tejcsatorna.

Mivel ebben a pozícióban igen kényelmetlen a kicsit kézben tartani, a párna ez esetben is nagyon nagy segítség (2. kép).

 

 

                                 2. kép

 

 

Üvegből etetés:

 

 

Nem szabad elfeledkeznünk azokról az anyukákról sem, akik cumisüvegből etetik gyermeküket, hiszen nekik ugyanolyan nagy szükségük lehet a párnára, mert a bébit ebben az esetben is általában karban, illetve ölben tartjuk.

 

Üvegből etetéskor is meghitt kapcsolatot tudunk kialakítani gyermekünkkel, hiszen ennek egyik alapja a testközelség. Ugyanakkor fokozhatjuk a meghittséget azzal, hogy szabadon maradt kezünkkel simogathatjuk bébinket. Ehhez elengedhetetlen a párna segítsége (3. kép).

 

                                          3. kép

 

Pihenéshez:

 

 

A párna jó szolgálatot tesz hasfájós babák esetében is. Hassal a párnára téve, sok esetben kedvező hatást érhetünk el. 

A MIKROGYÖNGGYEL töltött párna töltete kiváló hőszigetelő, és ennek a képességének köszönhetően a baba saját testmelege visszasugározva melegíti a pociját, és a melegített pocak köztudottan enyhíti a kicsi görcseit.

A TÖNKÖLYPELYVÁVAL töltött párnánál a baba pocakját a tönköly gyógyhatása nyugtatja (4. kép).

  

                                   4. kép

Egyébiránt -a tapasztalatok szerint- a babák akkor is szeretik a párnát, amikor nem pocakfájósok, így például megtámaszthatjuk vele a kicsit ülő helyzetben is, ha már üldögél (5. kép), de akár rá is fektethetjük, ha még nem annyira izgő-mozgó. Ebben a fektetési pózban, további funkciója lehet a baba masszírozásának megkönnyítése.(6. kép).

             

                                     5. kép

 

    

                                    6. kép

Ha már kicsink támasztékkal, vagy anélkül is elüldögél, köré tehetjük háta mögött összekötve a párnát, így védve őt pl. a kanapéról való leeséstől, vagy egyszerűen csak az előreborulástól (7.kép).

 

                                   7. kép

 

A párna másik fő használati módja a kismama pihenését segíti . Az utolsó trimeszterben már sokan szenvednek az alvás közbeni csípőfájdalomtól, és a kényelmetlen testhelyzetektől.
A párna ülő, illetve fekvő helyzetben is megkönnyíti a pihenést, és alkalmazható a láb alátámasztására is, elnehezült, visszeres, fájó láb esetén (8-18. kép).
A kismamák által legkedveltebb alvás közbeni fekvési póz, a 9.képen látható, mert így a párna pocak alá gyűrésével megakadályozható a kellemetlen "lóg a pocakom" érzés, és így a pocaklakó sem ellenkezik az oldalt fekvés ellen.


                                    8. kép

 

 

 

                                    9. kép

 

 

 

                                   10. kép


 


 

11. kép

 

 

 

12. kép

 

 

 

13. kép

 

 

 

14. kép

 

 

 

15. kép

 

 

 

16. kép

 

 

 

17. kép

 

 

 

18. kép
 

 
Impresszum:
Cég: Babafelszerelés Gyártó és Kereskedelmi Betéti Társaság
Székhely: 1174 Bp. Melczer u. 93.
Cégjegyzék szám: Cg. 01-06-777067
Adószám: 22371319-1-42
 
Minden jog fenntartva! A honlapról bármilyen elemet, vagy szöveget az engedélyünk nélkül felhasználni tilos !