Sziasztok!

Gondoltam, írok pár sort a saját tapasztalataimról, talán van akinek tudok segíteni is.
 

Van egy Kisfiam, aki már 10 éves múlt (nem is olyan kicsi ), és egy Kislányom, aki 5 hónapos.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindkettejüket tudtam/om szoptatni, és elég sok tejem volt/van. A többletet le is adom az anyatejgyűjtő központnak, hátha segíthetek kisbabákon, illetve most Testvérem kislányának, mert sajnos ő nem tud szoptatni... Neki 2 hónapos a Kislánya.

Én a mai napig fejek minden etetés után. De mindkét mellemből csak az esti utolsó evés után fejem ki a tejet. Napközben csak abból, amiből éppen evett a Picúr. Lehet, hogy ha mindkettőből kifejném folyamatosan, akkor is lenne elegendő minden következő etetésre. Ezzel próbálkoztam is, de csak pár napig, mert a következő evésnél /reggeli utáni/, valahogy mindig kevesebbet evett Vikike. Akkor megijedtem, hogy nehogy ne legyen elég neki, aztán maradtam az "egyszerre egyből"-nél.

Biztos alkati kérdés is, de szerintem is nagyon fontos a kitartás. Ezt azért is mondom, mert volt időszak /egy hét majdnem/ amikor az éjjeli vagy hajnali etetés után visszafeküdtem fejés helyett. Pár nap múlva látványosan elkezdett csökkeni a tejmennyiség, mert a szervezetem érzékelte, hogy nincs szükség annyira.
Na, akkor gyorsan visszaálltam arra, hogy minden szopi után kiürítem rendesen a mellemet. Akkor újra több termelődött. És ez tényleg csak pár nap leforgása alatt történt.

Minél gyakrabban van cicin a baba, illetve minél többet eszik, annál több is lesz a tej. Persze biztos nem megy mindenkinek pikk-pakkra, de megéri a türelem és a kitartás! 

Nagyon sajnálom azokat, akik mindent megtesznek, és mégsem tudnak szoptatni. Sajnos ilyen is van. 

Persze engem sem, és a testvéreimet sem tudta szoptatni Anyukám, de azért egész jól elvagyunk.  Mondjuk az azért kérdés, hogy esetleg nem emiatt van az, hogy mindegyikünknek van valami gyomor-bél problémája. Ezt már soha nem tudjuk meg. De az biztos, hogy elég korán lettünk hozzátáplálva.

Én nagyon boldog vagyok, hogy a saját testemből táplálhattam/om a gyerekeimet, ennél szebb dolog nincs is!

Egyébként én laktózérzékeny vagyok, de eddig nem figyeltem egyáltalán az elfogyasztott tejtermékmennyiségre. Terhesség alatt egyáltalán nem fájt a hasam ezektől, és azóta is fogyasztom a tejes dolgokat dögivel.
Olyan, mintha elmúlt volna ez az érzékenység.

Remélem Kislányomnak nem lesz baja ettől!

Mellszívó:

én Avent Isist használok, sztem teljesen jó.
Kórházban volt gépi Medela, az is tetszett. Viszont egyszer kipróbáltam Pesztonkát/gépi/, és az katasztrófális volt. Majdnem letépte a mellemet.

 

Üdv: Vikó