Főoldal
Kismamapárna? Mire jó?
Gyakran Ismételt Kérdések
Árak
Szövetminták, rendelés
Akciók
Garancia
Elérhetőségek
Ágyneműk, kiegészítők

           Ágyneműk, kiegészítők

 

Baba ágynemű akció

 

 

Milyen ágyneműt válasszunk az újszülöttnek, és a kisgyermeknek?

 

Minden szülőben nyugatlanságot kelt a tudat, hogy a gyermeke esetleg azért nem alszik majd jól, mert nem megfelelő az ágyneműje.

 

 

Erről rögtön eszembe is jut Marci fiunk első pár hete, amikor az innen-onnan kapott, többféle méretű, és vastagságú ágyneműket próbálgattuk, hogy melyik is lesz a neki megfelelő. Első gyermekes szülők révén teljesen tanácstalanul álltunk a kérdés előtt, nem tudván, hogy egyáltalán milyen szempontokat is vegyünk figyelembe.

 

Az első kérdés ami felmerült bennünk, és ami minden szülőben -így Önben is- felmerülhet, hogy nem lesz-e melege, vagy nem fog-e fázni? Mivel nekünk nem volt segítségünk ebben, és az ágyneművel kapcsolatos más kérdésekben sem (vagy inkább nem gondoltuk, hogy ezek vannak olyan fontos kérdések, hogy utánanézzünk), ezért tudjuk, hogy segítég lehet Önnek, ha megválaszolunk pár kérdést a témakörben.


A pihentető alvás a kisgyermeknek ugyanolyan létfontosságú szempont, mint a szülőknek. Sőt, abból a szempontból talán még fontosabb is, hogy a gyermekek alvás közben fejlődnek mentálisan, és fizikailag is. A jó alvás egyik alapvető feltétele, hogy milyen ágyneműt használunk a pihenés alatt.

 

Manapság már rengeteg féle ágynemű közül választhatunk igényeinknek, és pénztárcánknak megfelelően.

 

A szükségletektől függően az ágynemű garnitúra állhat két részből, úgymint paplan, párna, vagy állhat 3 részből fejvédővel kiegészülve.

A fejvédő azért praktikus, mert a kisbabák ösztönösen valamilyen biztonságot nyújtó sarokba araszolnak alvás közben, és olyankor jó, ha van az ágyneműnek egy fejecskét is védő része.

 

Általában egy ágynemű garnitúra szett, egy fejvédőt tartalmaz, aminek hossza gyártótól függően 130-210 cm között, különböző hosszúságú lehet, így túlnyomó részben csak a fej felőli részt tudjuk védeni.

Aki biztos akar lenni abban, hogy a kicsi az éjszakai forgolódások közben nem az éppen ellenkező oldali rácsnak nyomja a fejecskéjét, az jól teszi, ha rögtön 2 darab fejvédőt szerez be.

Ezen felül ízlés szerint különböző zsebes tárolókkal, baldachinokkal tehető kompletté az ágynemű összeállítás.

 

Érdemes megfontolni, hogy milyen vastagságú legyen az ágynemű.

 

Túl vastag paplant nem érdemes vásárolni, mert a nyári nagy meleg kivételével bodyt, rugdalózót, harisnyát, kisnadrágot, angol, vagy hagyományos pólyát, mindenképpen adunk a kicsire. Ősszel, és télen pedig még a fűtéssel is számolni kell.

A legjobban akkor járunk, ha közepes vastagságú paplant választunk.

 

A következő fontos kérdés, hogy legyen-e külön huzata az ágynemű garnitúrának?

Manapság egyre divatosabbak az egybevarrt ágynemű garnitúrák, ahol az alsó, és felső külső fedő réteg közé van varrva a bélésanyag.

A mai felgyorsult világban ezeknek az ágyneműknek egyik nagy előnye, hogy időt takaríthatunk meg a huzat le, és felhúzgálásának elkerülésével.

 

Aki mégis a hagyományos huzatos ágynemű garnitúra mellett dönt, annak érdemes első körben jól körülnézni, mert ahány gyártó, annyiféle méret létezik, így elképzelhető, hogy a huzat nem lesz kompatibilis a már megvásárolt ágyneművel, ha nem vagyunk elég körültekintőek.
 
Mindezeken felül szempont lehet az ágynemű anyaga is.
Ha lehet válasszunk tiszta pamutból készült ágyneműt, mert a pamut természetes anyag, és általában ami természetes, az nem tartalmaz az emberre káros anyagot sem. A pamut ezen kívül jól szellőzik, és kellemes érzés a bőrnek a vele való érintkezés.
 
Tipp:
 
Ha nem vagyunk biztosak az ágynemű anyagában, és ragaszkodunk a pamuthoz (sokszor még a neves gyártók is csak ráírják, hogy 100% pamut, közben pedig kevert szálas, bár az is lehet, hogy ők maguk sem sejtik, hogy az alapanyag nem pamut, mert annak vették), kérjük meg az eladót, hogy adjon egy kicsit az anyagból egy nem látható helyről, és gyújtsuk meg. Ha pamut, sárga lánggal enyhén ég, és a láng elfújása után az anyag széle az égésnél puha marad. A kevert szálas heves lánggal ég, és ha sikerül elfújnunk, az égés széle megkeményedik, mintha kemény műanyag lenne.
 
A magyar piacon újdonságnak számítanak az Oeko-tex (ökotex) Standard 100 minősítésű szövetek, amely egy európai szabvány, és azok a szövetek kaphatják meg ezt a minősítést, amelyek nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot. Ezek a szövetek kifejezetten bababarátok.
 
Végezetül pedig érdemes szót ejteni az ágyneműk töltelékéről is.
 
Ez lehet jó szellőzést, de kellemes meleget biztosító

szintetikus töltet, vagy választhatunk pamut, gyapjú illetve toll töltetű ágyneműt is.

 

A mai ágyneműk nagy többségében szintetikus töltetet használnak, mert olcsóbb mint a toll, és a gyapjú, és nem allergizál.
 
 
 
 
Ezek a linkek a babafelszerelés.hu oldalunkra vezetik, ahol kismamapárnáinkon, és ágyneműinken kívül egyéb termékeinket is megtekintheti.

 
 
 
Komplett ágynemű szettekről készült, bemutató jellegű képek (Ha nagyobb
képet szeretne, kattintson a képre):

 

Kattintson a nagyobb méretű ágynemű  képhez!

 

 

 

 

Kattintson a nagyobb méretű ágynemű  képhez!

 

 

 

 

 

Kattintson a nagyobb méretű ágynemű  képhez!

 

 

 

 

Kattintson a nagyobb méretű szövetminta  képhez!

 

 

 

 

Ökotex sárga babakocsis

 

 

 

 

Ökotex kék farkasos

 

 

 

 

 

Drapp kockás hímzett

 

 

 

 

Kattintson a nagyobb  méretű  ágynemű  képhez!

 

 

 

 

Kattintson a nagyobb méretű ágynemű  képhez!

 

 
 
Ezek a linkek a babafelszerelés.hu oldalunkra vezetik, ahol kismamapárnáinkon, és ágyneműinken kívül egyéb termékeinket is megtekintheti.
 
  
Impresszum:
Cég: Babafelszerelés Gyártó és Kereskedelmi Betéti Társaság
Székhely: 1174 Bp. Melczer u. 93.
Cégjegyzék szám: Cg. 01-06-777067
Adószám: 22371319-1-42
 
Minden jog fenntartva! A honlapról bármilyen elemet, vagy szöveget az engedélyünk nélkül felhasználni tilos !